maandag

10

Jun

Operagezelschap CATEAU | Olaf Mulder en Paul Prenen | Opera

Katharina de Bronovo;

Wereldpremière van de opera Katharina de Bronovo. Het spannende verhaal van een Haagse mevrouw en het ziekenhuis dat zij stichtte.

De kameropera vertelt het spannende verhaal van de Haagse mevrouw De Bronovo, die haar leven in dienst stelde van zieken en daarmee ook haar eigen leven zin gaf, tegen de mores en regels van haar tijd. Op surrealistische wijze wordt zij ook betrokken bij de problemen in de huidige tijd van het ziekenhuis dat zij indertijd stichtte. We zien en horen dat haar idealen in onze zakelijke 21e eeuw bedreigd en verraden worden, en dat het voortbestaan van haar ziekenhuis onder druk staat. Manipulaties, list en bedrog zorgen nu net als toen voor verdeeldheid en bestaansonzekerheid.

Hoewel het libretto is bedacht en geschreven vóór de recente gebeurtenissen rond het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag en verschillende andere ziekenhuizen, komt het verrassend dicht bij de actualiteit van de ziekenhuiszorg in Nederland.

Het menselijke en ironische libretto van Olaf Mulder is op muziek gezet door Paul Prenen. Zijn muziek is ontroerend, direct, charmant, jazzy, meeslepend, helder en vernieuwend.

libretto: Olaf Mulder

muziek: Paul Prenen

entree: Festival passe partout Leidse Hofjesconcerten

reserveren: niet mogelijk

informatie: www. leidsehofjesconcerten.nl

aanvang: 14.15 uur en 16.00 uur

Reserveren voor deze voorstelling is niet mogelijk.

Contactformulier

Naar aanleiding van dit contactformulier nemen we via mail contact met je op.

Let op: dit formulier NIET gebruiken voor het reserveren of bestellen van toegangsbewijzen.