zaterdag

14

Mei

Toneelgroep Imperium | Toneelliefhebbers 14+

Dit Was De Dag – het einde van een tijdperk

Toneelgroep Imperium opent hun 13e lustrumjaar met Dit Was De Dag! Maakt u zich ook wel eens bozer dan boos over fake news en de algehele aanbidding van de media? Over de uitverkoop van onze normen en waarden? Over de lethargische zooi die wij uitventen als nieuws? Dan bent u van harte welkom om deze meeslepende mediasatire te komen meemaken. Bij dit scherpe en razendsnelle spektakel waarin de chaos van een televisiestudio wordt nagebootst zult u ogen tekort komen.

De populaire anchorman Michiel van Heemskerk, presentator van het nieuwsprogramma Dit Was De Dag, wordt na 23 jaar ontslagen wegens slechte kijkcijfers. Omdat zijn werk zijn leven is, kondigt Van Heemskerk aan een week later, live in het programma, een einde aan zijn leven te zullen maken. De omroep is in paniek. Van Heemskerk smeekt om een laatste kans om waardig afscheid te nemen van zijn kijkers en krijgt die. Zijn boze en bittere woorden raken vervolgens een snaar bij de Nederlander. Van Heemskerk blijkt de onderbuikgevoelens van de samenleving te verwoorden en groeit uit tot een waar fenomeen, een boze profeet die de hypocrisie van onze tijd aan de kaak stelt.

Regisseur Jules Noyons volgde een opleiding tot dramaturg-regisseur aan het RITCS te Brussel. Hij regisseerde eerder Niet Vergeten voor de Toneelschuur Haarlem, De Minnaar van Harold Pinter met soapsterren Rick Engelkes en Isa Hoes en twee lunchvoorstellingen voor Theater Bellevue. Met amateurs maakte hij meer dan 70 voorstellingen. Bij Imperium regisseerde hij o.a. Dogville, Augustus Oklahoma, Zinsbegoocheling, Killer Joe en De Papieren Kroon. Daarnaast werkte hij als dramaturg voor Orkater en werkt hij als dramadocent op een middelbare school in Haarlem.

Regie: Jules Noyons

Tekst: Jules Noyons

Spelers: Alwin Kloekhorst, Christa Schrier, Et Meijvogel, Francine Casteleijn, Gertrude Hoogendoorn, Hans Peter Ligthart,

Martin Kroon en Thea Wesseling

Video: Djai Kalicharan en René Huinen

Speeldata: 6, 7, 13, 14, 15*, 19, 20 en 21 mei 2022

(*Matinee)

Aanvang: 20:30 (*Matinee om 15:00 uur)

Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e Leiden, tel. 071 5141035

LET OP: OP 14 EN 15 MEI IS HET THEATER MOEILIJK TE BEREIKEN IVM DE LEIDEN MARATHON. PER AUTO IS HET THEATER DAN NIET TE BEREIKEN!!

Prijs: €15,- Regulier

€13,- Studenten en CJP

Contactformulier

Naar aanleiding van dit contactformulier nemen we via mail contact met je op.

Let op: dit formulier NIET gebruiken voor het reserveren of bestellen van toegangsbewijzen.