zondag

24

Okt

Toneelgroep Imperium | Volwassen toneelliefhebbers

Alleen de wereld, de wereld alleen

Het moderne leven jakkert door, op weg naar… Ja, naar wat? Kun je vraagtekens zetten? En zo ja, wat brengt dat.......

Toneelgroep Imperium nodigt u uit om het seizoen ’21-’22 te openen met Alleen de wereld, de wereld alleen, waarin isolement en het terugtrekken uit de wereld aan bod komen.

Alleen de wereld, de wereld alleen, is gebaseerd op interviews met een aantal ‘echte’ mensen, die zich stuk voor stuk op hun eigen manier van de wereld hebben afgekeerd. Niet iedereen kan, om wat voor reden ook, meehollen in de gehaaste moderne tijd. Ze lijken op het eerste gezicht niet veel te melden te hebben, maar bij nader inzien bieden hun oprechte en ongepolijste antwoorden een helder inzicht in problemen waar de meeste mensen liever over zwijgen. Deze wrange voorstelling speelt met vragen als “hoe belangrijk is een ‘maatschappelijke positie’ nou eigenlijk”, “wat is een geslaagd leven” en “hoe zaligmakend is die ratrace naar meer en beter nu echt”. Het zal geen dijenkletser worden, maar een besmuikte glimlach zal menigeen toch niet kunnen onderdrukken, als het goed is. Een theaterbelevenis die niet alleen herkenning oproept, maar ook ontroering en compassie.

De makers: Babette van Spijker, Els van Midden, Manita van den Berg, Natasja Bakker, Ronald Buitenhek en Thomas Westerhout

Regie: Arie de Mol

Speeldata: 15, 16, 21¤, 22, 23, 24¤*, 28, 29 en 30 oktober 2021

( ¤1,5-metervoorstelling; *Matinee)

Aanvang: 20:30 (*Matinee om 15:00 uur)

Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e Leiden, tel. 071 5141035

Prijs: €15,- Regulier, €13,- Studenten en CJP

Net als andere theaters in Nederland maakt Imperium gebruik van een coronacheck. Bij binnenkomst moeten bezoekers, maar ook spelers, crew en barpersoneel, een geldige QR-code kunnen tonen.

Voor bezoekers die zich (nog) niet prettig voelen bij het loslaten van de anderhalve meter afstand worden er twee voorstellingen gespeeld waarbij afstand nog wel wordt bewaard, op 21 oktober en op 24 oktober. Voor deze voorstelling moet ook een geldige QR code worden getoond.

Contactformulier

Naar aanleiding van dit contactformulier nemen we via mail contact met je op.

Let op: dit formulier NIET gebruiken voor het reserveren of bestellen van toegangsbewijzen.